כאן מתעוררת השאלה – מדוע חברת הביטוח איננה מתחייבת לממן את מלוא סכום הנזק? לכך ישנה תשובה פשוטה והגיונית: במידה וחברת הביטוח הייתה מממנת את מלוא הסכום, בעל הרכב שרכש ביטוח מקיף לא היה מקפיד לשמור על רכבו מפני נזקים מכיוון שהיה יודע שחברת הביטוח תממן עבורו את מלוא הסכום.
כדי לנסות לצמצם את מקרי הגניבה המהווים נזק כלכלי הן לחברת הביטוח והן למבוטח עצמו, מחייבת לעתים חברת הביטוח את התקנתם של אמצעי מיגון מפני גניבה כתנאי לביטוחו של הרכב. בין אמצעים אלו נכללים קוד התנעה, איתורן ואזעקה. אמצעי מיגון אלו אינם תמיד מונעים את גניבות הרכבים אך ניתן לומר כי הם מצמצמים אותן באופן משמעותי.
ביטוח מקיף לרכב – פתח להונאות
כפי שכבר הזכרנו, ביטוח מקיף לרכב נועד לסייע במימון רכב חדש במקרה של גניבה. התחייבות זו של חברת הביטוח פתחה פתח לעולם חדש של הונאות ביטוח. אחת מהונאות הביטוח הנפוצות הינן תכנון גניבת הרכב על ידי המבוטח. בשיטה זו דואג בעל הרכב המבוטח שהרכב "יגנב" על ידי אדם המוכר לו. כך אותו אדם שגנב עבורו את הרכב יכול למכור את הרכב ולקבל את שוויו ובו זמנית מקבל בעל הרכב המבוטח סכום נכבד מחברת הביטוח בגין הגניבה.
ביטוח מקיף – כיצד נקבע המחיר?
סיכויי גניבת הרכב - אחד מהגורמים הקובעים את מחירו של ביטוח מקיף המכסה במקרה של גניבה הינו הסבירות לגניבת רכב מאותו סוג.
בידי חברות הביטוח מצויים נתונים אודות הסבירות שרכב מסוים ייגנב. נתונים אלו מבוססים על מספר הפעמים בפועל שרכב מסוים נגנב ביחס לכמות הרכבים הקיימים מאותו סוג.
ערך הרכב - עוד גורם הקובע את מחירו של ביטוח מקיף הינו ערכו של הרכב, ככל שמחירו של הרכב יהיה גבוה יותר כך יגדל הסכום שתדרוש חברת הביטוח על מנת לבטחו.
גיל הנהג - גם הנהג עצמו משפיע על מחירו של ביטוח מקיף לרכב. נהג צעיר וחדש יידרש לשלם סכום גבוה יותר מנהג ותיק, זאת מכיוון שעל פי הסטטיסטיקות נהגים צעירים וחדשים הינם בעלי סיכוי גבוה יותר להיות מעורבים בתאונה. בנוסף לכך מעורבותו של הנהג בתאונות דרכים תגדיל את הסכום שתדרוש ממנו חברת הביטוח עבור ביטוח מקיף.
בנקרייט השוואת הצעות ביטוח רכב, ביטוח מקיף.
ביטוח
למידע נוסףעל ביטוח רכב